HC Scoop verslaat Waalwijk: 6-4

Na de mooie pot van vorige week tegen koploper Oedenrode waren de verwachtingen hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen Waalwijk. De opgekomen toeschouwers – ongeveer 150 man sterk – kregen echter een totaal andere wedstrijd voorgeschoteld dan een week eerder.

Binnen 3 minuten keek Scoop al tegen een achterstand aan ten gevolge van een individuele fout in de eigen cirkel. Scoop herpakte zich gelukkig meteen en scoorde via een schitterende “give and go” tussen Stefan Werner en Tim Nabben de 1-1. Scoop bleef daarna doordrukken en scoorde verdiend 2-1 uit een strafcorner van Jan Willem Vossen.
Het lukte jammergenoeg niet om de druk op de ketel te houden. Waalwijk kwam op gelijke hoogte uit een strafcorner: 2-2.
Scoop was duidelijk de betere ploeg maar leed toch te vaak balverlies, waardoor Waalwijk gevaarlijk kon counteren. Keeper Pim Muns hield zijn ploeg echter in de wedstrijd met enkele prima reddingen. Voor rust nog nam Scoop de regie weer in handen. De ruststand werd door doelpunten van Philip Pammler en Stefan Werner een comfortabele 4-2 voorsprong.
Na rust veranderde het spelbeeld amper: veel kansen voor Scoop en zo nu en dan een gevaarlijke counter van Waalwijk, dat daarmee de marge weer verkleinde naar 4-3. Scoop bleef evenwel kansen creëren. Toine Sondeyker verzilverde er een: 5-3. Opnieuw kwam Waalwijk terug, ditmaal uit een strafcorner. En met nog 10 minuten op de klok was het alle hens aan dek voor Scoop. Goalie Pim Muns voorkwam echter dat Waalwijk de gelijkmaker scoorde.
Twee minuten voor tijd besliste Philip Pammler de wedstrijd door 6-4 voor HC Scoop te scoren. De drie punten bleven daardoor verdiend in Sittard-Geleen. Scoop bewijst met deze zege dat het stappen heeft gemaakt, want vóór de winterstop was deze wedstrijd, zoals hij nu gespeeld is, hoogst waarschijnlijk niet in een zege omgezet.
De volgende wedstrijd van HC Scoop H1 vindt plaats op 4 mei in Geldrop.