Succesvolle eerste Fortuna Sittard Doe Dag

Foto: HH

Afgelopen zaterdag organiseerde Fortuna Sittard – met medewerking van Sporting Sittard ’13, het BOSS Park, de Sportstichting en Ecsplore – op de accommodatie van het BOSS park en de voetbalvelden van Sporting Sittard ’13 de eerste Fortuna Sittard Doe Dag. 

Zo’n 200 kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar namen deel aan voetbalclinics, maar konden daarnaast ook kennismaken met tennissen, hockey, handboogschieten en atletiek.
De Doe Dag afgelopen zaterdag wordt door Fortuna Sittard georganiseerd in het kader van de MVO activiteiten van de club, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De bedoeling van de Doe Dag is om de leefbaarheid en de saamhorigheid in de wijk te verbeteren, met gezamenlijk sporten als insteek. Het is de bedoeling dat de Fortuna Sittard Doe Dag in het seizoen 2014 – 2015 in de gehele gemeente Sittard-Geleen zal plaatsvinden.
Tijdens de eerste Doe Dag kon de jeugd deelnemen aan voetbalcinics, verzorgd door de complete selectie (inclusief trainer) van Fortuna Sittard. Ook door de dames van Fortuna Sittard werd een clinic verzorgd. Maar het was zaterdag niet alleen voetbal wat de klok sloeg. Atletiekvereniging Unitas, handboogvereniging De Alpenjagers, tennisclub Oriënt en hockeyclub SCOOP lieten de jeugd ook kennis maken met hun sport. Tijdens cliniconderdelen van vijftien minuten, kon de jeugd zich uitleven.
Aan het eind van de middag ontvingen de deelnemers aan de clinic een gratis kaart voor de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Almere City op paasmaandag 21 april, aanvang 14.30 uur.
Cookieinstellingen