Fortuna Sittard laat winst liggen

Dankzij Danny Schreurs, twee jaar geleden succesvol uitkomend voor Fortuna Sittard, vierden de MVV-supporters het in eigen stadion met veel moeite behaalde gelijkspel als een overwinning. Het was vrijdagavond een echte derby, met veel strijd, inzet en beleving en ruim 6500 man op de tribunes van de Geusselt.

Bij rust leidde de formatie uit Sittard met 0-2 door twee doelpunten van Abdelaziz Khalouta (18e en 26e minuut). Fortuna Sittard was tot dan heer en meester op het veld.
In de tweede helft leek Ospitalieri MVV terug in de wedstrijd te brengen: 1-2 (49e minuut). Fortuna Sittard leek even de kluts kwijt, maar korte tijd later bracht Jeffrey Vlug de marge weer terug tot twee doelpunten in het voordeel van Fortuna (56e minuut). Niets aan het handje… totdat Danny Schreurs in de slotfase van de wedstrijd andermaal liet zien dat hij van grote betekenis is voor MVV. Tweemaal sloeg hij toe: in de 80e en in de 86e minuut zorgde hij ervoor dat beide ploegen de punten moesten delen. Fortuna werd nog een aantal malen zeer gevaarlijk, maar de winnende treffer zat er niet meer in.

Met deze uitslag schieten beide ploegen niet al te veel op. Fortuna Sittard zal zichzelf als virtuele verliezer beschouwen, want een 1-3 voorsprong in een dergelijk belangrijke wedstrijd laten glippen mag toch eigenlijk niet gebeuren. Omdat FC Volendam gelijkspeelde tegen FC Oss is in de stand op de ranglijst op de plekken 8-9-10 niets veranderd. FC Volendam staat op de achtste plaats met één punt voorsprong op Fortuna (9e) en MVV (10e). Fortuna Sittard en MVV hebben evenveel punten, maar Fortuna heeft een beter doelsaldo. Ook Helmond Sport maakt nog kans op een plek in de play-offs. De Helmonders staan één punt achter Fortuna en MVV.