Lions verliest thuis van Volendam: 24-26

Zaterdagavond werd de eerste kruisfinale om de nationale handbaltitel gespeeld in de afgeladen Fitland XL Topsporthal tussen OCI Nitrogen-Lions en Kras/Volendam. De Noord-Hollanders trokken daarbij ditmaal aan het langste eind.

Lions opende de score en vervolgens gingen beide ploegen gelijk op. Geen van beide kon een gat slaan, het ene moment had Volendam een kleine voorsprong, het andere moment was Lions in het voordeel.  Bij rust stond Lions op een minimale voorsprong, 13-12.
Na rust eenzelfde beeld. Lions pake echter voor het laatst een voorsprong bij 16-15, daarna kwam Volendam gelijk en op voorsprong. Twee minuten voor tijd was de stand 22-25 in Volendams voordeel. Lions kwam een halve minuut voor tijd nog terug tot 24-25, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Volendam scoorde nog eenmaal en bracht daarmee de eindstand op 24-26.
Ivo Steins werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd in deze bijzonder spannende ontmoeting. Op 3 mei speelt OCI Lions in Volendam de tweede wedstrijd van de kruisfinale. Dan zal er gewonnen moeten worden om de finale te kunnen halen.