Rafal Majka wint tweede Alpenrit 

De tweede Touretappe door de Alpen voerde van Grenoble naar Risoul. Het parcours telde twee cols van de eerste categorie en een van de buitencategorie: de Col d’Izoard is met 2360 meter hoogte de hoogste klim van deze Tour.

De afdaling na de Col d’Izoard bracht de renners naar de voet van de laatste beklimming op 1095 meter. De finish in Risoul lag dan weer 760 meter hoger en 15,5 kilometer verder.
Tijdens die laatste beklimming werd de kopgroep teruggepakt en soleerde de Pools Rafal Majka naar een knappe etappezege. Nibali finishte op 24 seconden als tweede en pakte andermaal flinke winst op zijn achtervolgers in het algemeen klassement. Alejandro Valverde staat nog steeds op de tweede plaats, maar kijkt inmiddels tegen een achterstand van 4 minuten en 27 seconden aan.
Beste Nederlander was vandaag andermaal Laurens ten Dam. Hij kwam als achtste binnen en steeg daardoor naar de negende plaats in het algemeen klassement.
Bauke Mollema moest tijdens de laatste beklimming 15 renners voor laten gaan en finishte als zestiende op 2 minuten en 40 seconden van Majka. Hij blijft zevende in  het algemeen klassement op 8 minuten en 33 seconden van het geel.
Limburger Tom Dumoulin finishte vandaag 10 minuten en 18 seconden na de ritwinnaar en staat 30e in het algemeen klassement.
Cookieinstellingen