Rafal Majka pakte tweede etappezege

De Pool Rafal Majka heeft de 17e etappe – van Saint-Gaudens naar Pla d’Adet, met 124,5 kilometer een korte rit – gewonnen en daarmee na een Alpenrit ook een Pyreneeënetappe op zijn naam gebracht.

Drie cols van de eerste categorie en als laatste weer eens een finish bergop naar Pla d’Adet – een beklimming van de buitencategorie – waren een garantie voor het nodige spektakel, waarbij Bauke Mollema goede zaken deed. Hij kwam als achtste binnen, 26 seconden achter de als derde aangekomen geletruidrager Nibali.
Laurens ten Dam kwam als 14e binnen. Mollema steeg vandaag van de tiende naar de zevende plek in het klassement, Ten Dam blijft daarin achtste
Valverde, de nummer twee in het algemeen klassement, verloor 49 seconden op Nibali en staat nu op 5 minuten en 26 seconden achterstand van de gele trui. 
Donderdag wordt de laatste bergetappe van deze Tour verreden van Pau naar Hautacam. Op vrijdag en zaterdag volgen dan nog een vlakke etappe en een tijdrit. De laatste etappe op zondag wordt er nog wel gefietst – van Evry naar Parijs – maar gekoerst wordt er dan doorgaans niet totdat het peloton op de Champs Elysee arriveert. Dan barst daar de jaarlijkse kermiskoers los.
Cookieinstellingen