Litouwer Ramunas Navardauskas wint 19e etappe

Tot verrassing van alle sprinters pakte Ramunas Navardauskas van Team Garmin-Sharp de zege in de 19e touretappe van Maubourguet naar Bergerac. 

Met de bergen achter de benen leek dit op voorhand weer zo’n etappe die met een massale eindsprint zou worden beslecht. Maar zoals al een paar keer eerder deze Tour kwam die verwachting niet uit. Op het enige colletje van vandaag, de Côte de Monbazillac (4e cat.) werd Tom-Jelte Slagter na een solo-vlucht achterhaald door ploeggenoot Navardauskas. 
De Nederlander hielp zijn ploeggenoot naar de top en speelde ook daarmee een grote rol in de etappe van vandaag. Zijn inzet werd door de jury beloond met een rood startnummer, dat wordt  toegekend aan de meest strijdlustige renner van een etappe.
De Litouwer nam vervolgens op 13,5 km voor de finish de vlucht van Slagter over en fietste maximaal 30 seconden voor het peloton uit. Anderhalve kilometer voor de finish bedroeg de voorsprong nog slechts 14 seconden, maar dat was genoeg. Hij reed 7 seconden voor het aanstormende peloton als eerste over de finish.
De etappe heeft geen gevolgen gehad voor de rangschikking in het algemeen klassement. Dat kan zaterdag waarschijnlijk niet worden gezegd als alle renners hun individuele tijdrit over een heuvelachtig parcours van 54 kilometer lengte hebben beëindigd.
Cookieinstellingen