Kittel wint in Parijs, Nibali wint de Tour

Foto:

De Duitser Marcel Kittel was de Noor Alexander Kristoff te snel af op de meet in Parijs en evenaarde daarmee zijn prestatie van afgelopen jaar: het winnen van vier etappes in één Tour. De Italiaan Vincenzo Nibali won er ook vier en is de trotse winnaar van de 101ste Tour de France.

Twee Fransen, Péraud en Pinot, eindigden in het klassement als tweede en derde. De groene trui (puntenklassement) werd met overmacht veroverd door de Slowaak Peter Sagan, de Pool Majka, die zowel een Alpen- als een Pyreneeënetappe op zijn naam wist te schrijven, veroverde de bolletjestrui en Thibaut Pinot, de nummer drie van het algemeen klassement won de witte trui (jongerenklassement).
Beste Nederlanders zijn op de negende plaats van het algemeen klassement Laurens ten Dam en op de tiende plaats Bauke Mollema. Steven Kruiswijk staat op 15 en Tom Dumoulin op 33. De Maastrichtenaar eindige overigens als beste Nederlander op de vierde plaats in het jongerenklassement.
De eerste Chinese coureur die deelnam aan de Tour was Ji Cheng. De in Sittard woonachtige knecht bij Giant-Shimano werd laatste.
Cookieinstellingen