Fortuna Sittard verliest van Jong-Ajax

Fortuna Sittard had zaterdagmiddag weinig in te brengen tegen Jong-Ajax. De 3661 toeschouwers zagen de elf van coach Van Vossen met 0-2 verliezen van een sterke tegenstander.

Fortuna Sittard begon verre van fel aan de wedstrijd tegen het met Denswil, Veltman en Van Rhijn versterkte beloftenteam uit de hoofdstad. Jong-Ajax had tot de 30e minuut, toen scheidsrechter Oostrom een directe rode kaart gaf aan Riechedly Bazoer, geen kind aan de Fortunezen. Sheraldo Becker schoot de Amsterdammers in de 10e minuut op voorsprong.
Na die eerste rode kaart kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, maar ook met 10 man bleef Jong-Ajax gevaar stichten. Dat leidde in de 54e minuut tot een penalty na een overtreding van Ramon Voorn. Hij kreeg daarvoor een directe rode kaart, waarmee een vroegtijdig einde kwam aan zijn tweehonderdste wedstrijd voor Fortuna. Zivkovic verzilverde de strafschop en zette daarmee de 0-2 eindstand op het scorebord.
Fortuna Sittard zag in de 69e minuut ook Jordy ter Borgh met rood van het veld gaan.
Fortuna Sittard, VVV Venlo en MVV hebben hebben nu elk één wedstrijd gewonnen en één verloren. Roda JC is de enige ongeslagen Limburgse ploeg.
Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen N.E.C., dat afgelopen seizoen uit de eredivisie degradeerde. Op maandag 25 augustus staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.
Foto’s: © Rik van Mulken