Eaters slaat twee beren aan de haak

Twee beren van kerels, samen goed voor 210 kg power op het ijs: Limburg Eaters heeft twee imports vastgelegd die komend seizoen in Glanerbrook op het ijs komen.

De uit Canada afkomstige verdediger Ilan Cumberbirch (1988) is een speler van 188 cm lang en 104 kg schoon aan de haak. Hij is de typische ‘stay at home’ defence waarnaar de technische leiding op zoek was. Ilan is een fysiek sterke, intelligente en technisch zeer sterke schaatser met veel overzicht en inzicht. Hij geeft een sterke pass van achteruit.
Cumberbirch is afkomstig uit de Canadian Interuniversity Sport League (CIS). Hij speelde de laatste jaren bij University of British Colombia (UBC), het hoogste college niveau in Canada. Voordat ex-Eater Ian McDonald prof werd speelde hij ook in deze league.
De tweede import is Nic Vangog, 196 cm lang en 106 kg zwaar. Met hem is Limburg Eaters een intentieovereenkomst aangegaan. Hij komt terug van een blessure en zijn statistieken zijn niet ‘je-dat’, maar hij werd door een aantal prominente kenners aangedragen als een ‘must-have’. Als Nic, die over een onwaarschijnlijk hard schot beschikt, zich weet te bewijzen kan hij wellicht in de voetsporen treden van vader Rick, die in de jaren 80 in Nederland hockeyde. Als de try-out slaagt speelt hij komend seizoen met nummer 14.
Cookieinstellingen