Fortuna Sittard komt puntje tekort

Fortuna Sittard is er – ondanks positievere voorspellingen – niet in geslaagd om het eerste positieve meetmoment van de KNVB te halen. De KNVB-puntenteller bleef steken op 64.

Om een positief meetmoment te kunnen noteren zijn 65 punten of meer nodig. Wanneer de club twee opeenvolgende positieve meetmomenten weet te scoren kan zij afscheid nemen van categorie I. In deze categorie deelt de KNVB ploegen in die niet financieel gezond zijn. 
Een ploeg die in categorie I wordt ingedeeld heeft drie jaar de tijd om daar weer uit te komen door te zorgen voor een betere financiële basis. Lukt dat niet, dan kan de KNVB beslissen om de licentie in te trekken.
Op basis van de door de club ingehuurde financiële specialisten had Fortuna de verwachting dat het eerste positieve meetmoment in juni gerealiseerd zou worden. Men had berekend dat Fortuna minimaal 70 punten zou behalen. 
Omdat de KNVB een belangrijk loonaspect op een andere wijze interpreteert werden ‘slechts’ 64 punten behaald. Desondanks blijkt uit deze score dat er een duidelijke positieve financiële ontwikkeling gaande is. 
In november 2013 – vóór de overdracht van het stadion – haalde Fortuna nog slechts 22 punten. Bij het meetmoment in maart van dit jaar haalde de club 50 punten.
Foto: Supporters tijdens Fortuna Sittard – Jong Ajax. © Rik van Mulken.
Cookieinstellingen