Fortuna Sittard geen partij voor N.E.C.

Het uit de eredivisie gedegradeerde N.E.C. liet er geen twijfel over bestaan dat de club zo snel mogelijk weer terug wil naar de hoogste klasse. Fortuna Sittard werd het slachtoffer van de Nijmeegse dadendrang.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk wie er de baas was in De Goffert in Nijmegen. Ferhat Kaya wist tot de 27e minuut zijn doel schoon te houden. Toen zette Christian Santos Fortuna op achterstand en amper twee minuten laten verdubbelde Sjoerd Ars de score. Een debakel dreigde, maar Fortuna kwam snel weer terug in de wedstrijd. Twee minuten na de 2-0 scoorde Seku Coneh de aansluitingstreffer op aangeven van Fatih Turan.
N.E.C. behield het overwicht en kwam in de 57e minuut op 3-1 door een doelpunt van Paco van Moorsel. Ex-Fortunees Tom Daemen gooide in de 60e minuut de wedstrijd helemaal in het slot door een penalty te benutten na een overtreding van Dennis Dengering, die met een rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd.
Met nog maar tien man in het veld aan de kant van Fortuna Sittard schakelde N.E.C. een tandje terug en speelde het de wedstrijd rustig uit. Toch viel de nederlaag voor Fortuna Sittard nog hoger uit omdat Jeffrey Leiwakabessy in de eerste minuut van de extra tijd de 5-1 eindstand op het scorebord leek zetten. De bal belandde echter via Fortunees Niels Vets in het doel.