Haalt Eaters 1 september?

Vorig seizoen wist Eaters op de valreep nog een bedrag van 75.000 euro bijeen te sprokkelen middels een aardig georkestreerde sponsoractie. Of dat dit jaar ook lukt?

Want het is nog steeds aanmodderen met de financiën in Geleen. Eaters komt nog een bedrag van 60.000 euro tekort om aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Wanneer dat bedrag eind deze week niet binnen is worden de spelerscontracten ontbonden en staat er geen eredivisieteam op het ijs in Geleen. Waarschijnlijk valt dan ook de volledige nationale competitie in de eredivisie van het ijshockey in duigen.
Volgens het bestuur hebben veel sponsoren het laten afweten. De sponsoren die eventueel willen instappen nemen echter een afwachtende houding aan: zij willen eerst zien of er gestart wordt. 
Limburg Eaters is overigens niet het enige team in de eredivisie dat met financiële problemen te maken heeft. Van de 5 nog resterende Nederlandse eredivisieclubs is de financiële toekomst goeddeels onzeker. Pas nog haakte HIJS Den Haag af. In voorgaande jaren konden Amsterdam, Nijmegen, Groningen en Utrecht het ook al niet meer rooien. 
Het bestuur van de Eaters luidt daarom de noodklok en is een nationale discussie gestart over ingrijpende hervormingen om het Nederlandse ijshockey te behoeden voor een gewisse ondergang.
Het bestuur zegt alles op alles te zullen zetten om een verantwoorde competitiestart alsnog mogelijk te maken. Het bestuur doet een oproep aan potentiële sponsoren en eenieder die de Eaters voor Limburg willen behouden om de club te steunen, op welke wijze dan ook. Welwillenden kunnen daartoe contact opnemen met het bestuur via [email protected] of Ed Frieser [email protected].
Het bestuur van Limburg Eaters meldde tevens dat voorzitter Huub Wijckmans om persoonlijke redenen is teruggetreden en dat er nog geen nieuwe voorzitter is.
Cookieinstellingen