Eredivisie IJshockey kan starten

De kogel is door de kerk: de eredivisie ijshockey kan van start met vijf ploegen. Behalve LACO-Eaters Limburg nemen ook UNIS Flyers Heerenveen, Destil Tilburg Trappers Dolphin Eindhoven en Replay HYC Herentals deel aan de competitie.

De aanloop naar de nieuwe competitie was tumultueus. Eerst haakten HIJS The Hague en Dordrecht Lions af omdat ze geen eredivisiebegroting rond kregen voor komend seizoen. Tot de laatste minuut leek dat lot ook Limburg Eaters beschoren, maar de club uit Geleen slaagde er andermaal in om met een Houdini-act op het laatste moment het lek boven te krijgen.
Vervolgens liet Eindhoven weten een competitie met vijf ploegen niet te zien zitten. De NIJB besloot daarop dat de competitie dan maar met vier ploegen moest worden gespeeld en dat zag LACO-Eaters weer niet zitten. Heerenveen en Tilburg evenmin: beide ploegen gaven in de aanloop naar het seizoen overigens al aan dat ze liever de overstap naar een Duitse competitie wilden maken.
Nadat Eindhoven besloot toch aan de competitie deel te nemen wijzen alle vijf de neuzen weer dezelfde richting uit. 
“LACO-Eaters is blij verrast met deze ontwikkelingen en heeft dit dan ook voor 12.00 uur aan de overige clubs en de NIJB laten weten. Zij ziet met spanning de Eredivisie-competitie in het nieuwe seizoen tegemoet. Toch zullen er nog enkele voorwaarden van LACO-Eaters doorgesproken dienen te worden met de NIJB, die aangegeven heeft dat deze voorwaarden bespreekbaar zijn en ze niet onredelijk te vinden”, zo laat de club weten. “Het bestuur heeft in een constructief overleg overeenstemming bereikt met de spelers. Er is besloten om het seizoen definitief te starten.
Er zal in de aanloop naar het seizoen 2015-2016 ongetwijfeld gewerkt gaan worden aan een andere opzet van de ijshockeycompetitie.
Foto: © Lex Eckhardt
Cookieinstellingen