Jong FC Twente – Fortuna Sittard: 3-0

Fortuna Sittard ging maandagavond andermaal met belabberd voetbal ten onder. De elf van trainer Peter van Vossen verloren voor de derde keer op rij en wisten ook deze wedstrijd niet te scoren.

In een slechte wedstrijd hield Jong FC Twente eenvoudig stand tegen het zwakke Fortuna Sittard. De thuisploeg kwam in de 17e minuut op 1-0 door Eghan. De 41 meegereisde Fortuna-supporters – er zaten in totaal slechts 225 mensen in het stadion – zagen weinig dat de hoop op een betere tweede helft rechtvaardigde.
Na rust bracht Zschusschen de Enschedeërs op 2-0. In de voorlaatste minuut maakte Oosterwijk het voor Jong FC Twente af: 3-0. Twente stond toen nog met 10 man na een rode kaart voor Bijen, die de doorgebroken Coneh had gevloerd.

Met deze 3-0 nederlaag heeft Fortuna Sittard na 8 duels 6 keer verloren en 2 keer (uit) gewonnen. De club wist 5 keer te scoren en kreeg 15 doelpunten tegen. Alleen MVV heeft een slechter doelsaldo. Fortuna Sittard is gezakt naar de voorlaatste plek van de ranglijst en heeft, net als Helmond Sport en Almere City FC 6 punten. Het gedegradeerde RKC Waalwijk staat op de onderste plek.

Kijk voor het wedstrijdverloop en het commentaar van een aantal toeschouwers op onderstaande Twitterfeeds.