Twee nieuwe deelnemers LHD bekend

Foto:

De organisatie van de Limburgse Handbaldagen, die dit jaar van 27 tot en met 29 december worden gehouden, verwelkomt twee nieuwe deelnemers: de Oekraïense kampioen HC Motor Zaporozhye en de nationale ploeg van Koeweit

De 27e editie van de Limburgse Handbal Dagen wordt een waar kampioenenbal. Naast de landskampioenen van Tsjechië en Estland zijn ook de nummer één van Oekraïne, HC Motor Zaporozhye, en de nationale ploeg van Koeweit gecontracteerd. Deze laatste ploeg is een primeur. Nog nooit stond een ploeg uit de golfregio op het affiche. 
De ploeg van Dmitriy Karpushchenko bereikte vorig seizoen de top 16 van de Champions League. Zij overleefden de groepsfase, maar moesten uiteindelijk in THW Kiel hun meerdere erkennen. Vorig jaar moest men het landskampioenschap nog aan zich voorbij laten gaan, maar dit seizoen trok HC Motor Zaporozhy aan het langste eind. In de Handball Super League moesten Dynamo Poltava en oud-deelnemer ZTR Zaporozhye (2008, 2012) genoegen nemen met zilver en brons. Inmiddels hebben de Oekraïners zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League door ondermeer tweevoudig LHD winnaar FC Porto met 29-26 te verslaan. Grote man en tevens topscorer met 9 doelpunten tijdens deze kwalificatiewedstrijd was Sergii Burka. 
Primeur uit Koeweit
Met het vastleggen van de nationale ploeg van Koeweit beleeft de LHD een absolute primeur. Nog nooit in de historie van het evenement stond er een ploeg uit de golfregio op het affiche. Koeweit valt formeel onder de Aziatische regio van de Internationale Handbal Federatie en staat sinds kort onder leiding van de Kroaat Tonci Druskovic. “De nationale handbalbond KHA is zeer blij met de uitnodiging voor dit toernooi. Het geeft het land de gelegenheid zich te presenteren aan een groter publiek en onze spelers nog meer ervaring op te laten doen tegen sterke tegenstanders”, aldus een tevreden teammanager Faisal Al-Hajeri. 
De voorbereidingen voor de nieuwe editie zijn inmiddels in volle gang en op korte termijn hoopt de organisatie de laatste twee buitenlandse deelnemers bekend te maken. Martin Vlijm (Targos Bevo HC) en Monique Tijsterman (OCI-LIONS) kunnen hun ploeg gaan voorbereiden op enkele interessante ontmoetingen tijdens het toernooi. De Limburgse Handbaldagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2014 in de Fitland XL Topsporthal en in de Stadssporthal in Sittard-Geleen.
Foto: LHD2013 – Lions – Hlohovec
Cookieinstellingen