Fortuna Sittard hekkensluiter na verlies

Dat Fortuna Sittard naar Den Bosch kwam om te winnen werd direct na het eerste fluitsignaal duidelijk. De elf van Van Vossen zochten veelvuldig het doel van de tegenstander.Uit het doelsaldo van Den Bosch mocht al worden geconcludeerd dat de achterhoede niet het sterkste onderdeel van het elftal is. Maar aangezien de aanval van Fortuna Sittard dit seizoen ook nog nauwelijks wist te scoren was de 0-0 ruststand geen grote verrassing. Fortuna Sittard creëerde in de eerste helft drie uitstekende kansen die tenminste één doelpunt hadden moeten opleveren. Aan de andere kant stond Kaya overigens weer een aantal keren een zeker lijkende tegentreffer in de weg.

Fortuna Sittard mocht dan wel de gehele eerste helft de betere ploeg zijn geweest, maar het was FC Den Bosch dat kort na rust (48e) de score opende via Joey Belterman. Daarmee was ook het beste van het spel van Fortuna Sittard verdwenen.
Peter van Vossen bracht in de 69e minuut Jordy Baur in voor Jeffrey Vlug. Kort daarna werd de aan zijn knie geblesseerd geraakte Ramon Voorn (foto) vervangen door Elroy Pappot. Donny de Groot werd ingebracht voor Jasper Waalkens. Maar ook tijdens deze invalbeurt werd de licht geblesseerde aanvaller niet in de positie gebracht om te scoren.
Fortuna Sittard heeft zichzelf vanavond tekort gedaan en had zeker een punt verdiend. De ploeg voetbalde goed en creëerde genoeg kansen, alleen scoren zat er weer niet in. Door dit onnodige verlies staat de ploeg nu op de laatste plaats van de ranglijst in de Jupiler League.
Dinsdagavond 28 oktober speelt Fortuna Sittard thuis om de KNVB-beker tegen eredivisionist NAC uit Breda. De wedstrijd begint om 20:00 uur.
De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt op vrijdag 31 oktober om 20:00 uur gespeeld in het Offermans Joosten stadion. Tegenstander is dan het deze competitie sterk spelende FC Emmen.