OCI Lions ontsnapt aan nederlaag

Zaterdagavond speelde koploper OCI Lions in de Sittardse Stadssporthal tegen Fiqas Aalsmeer. De Noord-Hollanders deden een gooi naar de koppositie en het zag er vrij lang naar uit dat dat ging lukken.

Fiqas Aalsmeer heeft één wedstrijd minder gespeeld en stond voor deze ontmoeting op twee punten achterstand van OCI Lions. In de eerste helft stond de defensie van Fiqas goed, al kwamen de bezoekers in de beginfase drie keer achter elkaar gelijk via een strafworp. Daarna maakte Fiqas aanvallend minder fouten dan OCI en leidde de ploeg uit Aalsmeer bij rust verdiend met 12-16.
Na rust ging Fiqas stug door met kansen benutten en liet OCI Lions opnieuw te vaak steken vallen. Daardoor kon Fiqas uitlopen naar een voorsprong van 7 doelpunten (13-20). Vanaf dat moment herpakte OCI Lions zich en kwam de ploeg met veel vechtlust terug in de wedstrijd: 26-26. Daarna wist OCI Lions op voorsprong te komen en won het de wedstrijd uiteindelijk met 28-27. Hierdoor blijft OCI Lions koploper in de BeNeLeague.