Voorbeschouwing Fortuna Sittard – NAC Breda

Dinsdagavond wordt om 20:00 uur afgetrapt in de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en eredivisionist NAC Breda. Fortuna Sittard is uit op een stunt, en winst op NAC Breda zou dat beslist zijn.

Winst betekent immers dat de geelgroenen voor het eerst dit seizoen, voor het eerst na vijf verloren thuiswedstrijden, tenminste één keer het net weten te vinden en in elk geval één doelpunt meer weten te maken dan de tegenstander. Daarmee zou een hoop ongenoegen in één klap kunnen worden weggespeeld en zou een schuld aan de trouwe schare fans kunnen worden ingelost.
Of het er van komt? Beide ploegen hadden in de tweede ronde van het bekertoernooi grote moeite met amateurteams. Fortuna won uiteindelijk na verlenging met 4-7 van het Amsterdamse ASV De Dijk en NAC zegevierde met 3-4 bij SV Spakenburg. In de competitie kennen beide teams ook geen goede start. De Bredase club vinden we terug op een zestiende plek in de Eredivisie en Fortuna is hekkensluiter in de Jupiler League. Voor beide teams reden te meer om de volgende ronde te halen. Zo kunnen ze hun zelfvertrouwen een ‘boost’ geven.
De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was vorig seizoen. In de voorbereiding verloor Fortuna toen met 0-4 van de ploeg uit Breda. De laatste overwinning in competitieverband van Fortuna Sittard op NAC dateert van het seizoen 1998-1999. Fortuna won toen op een koude dag in februari met 2-0. Doelpuntenmakers waren Ronald Hamming en Michael Jeffrey. 
Fortuna Sittard – NAC Breda staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door de heren Gerritsen en Bluemink. Vierde official is de heer Van der Vrande.
Cookieinstellingen