Einde bekeravontuur Fortuna Sittard

De bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en NAC ontwikkelde zich tot een boeiende wedstrijd, waarin de nummer laatst van de Jupiler League de Bredase eredivisionist goed partij bood.

Een vervolg van het bekeravontuur van Fortuna Sittard leek er eigenlijk al na 4 minuten voetballen niet meer in te zitten. De eerste de beste aanval van NAC Breda leverde meteen een doelpunt op van Mats Seuntjens. Een 0-1 achterstand is voor Fortuna Sittard dit seizoen tot op heden een onoverbrugbare kloof gebleken.
De ploeg had immers nog geen enkele keer in de tot nog toe vijf gespeelde thuiswedstrijden in de reguliere competitie het net weten te vinden, waardoor met die vroege 0-1 het vonnis al betekend leek. En voor zover daar nog enige twijfel over bestond – NAC speelde immers niet zoveel beter dan Fortuna Sittard – dan was die op slag van rust weg. Adnane Tighadouini verzilverde een penalty en zette de 0-2 ruststand op het bord.
Maar de bal is rond en bleek in dit bekerduel inderdaad alle kanten op te kunnen rollen. In de 51e minuut kwam Seku Conneh de eer toe om het allereerste thuisdoelpunt van Fortuna Sittard van dit seizoen voor de ogen van ruim 1800 toeschouwers op het scorebord te schieten. Daar was dan wel een penalty voor nodig, maar de ban was gebroken. Helemaal toen de voor Briels in het veld gekomen Baur in de 58e minuut de gelijkmaker aantekende. Naarmate de wedstrijd vorderde werd NAC sterker, maar de ploeg uit Breda kon een verlenging toch niet ontlopen.
In de eerste helft van de verlenging kwam NAC echter opnieuw op voorsprong, nu door een doelpunt van Erik Falkenburg (95′). Fortuna Sittard slaagde er niet meer in om in die stand verandering te brengen, waardoor NAC Breda zich plaatst voor de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker.