Fortuna Sittard pakt punt tegen De Graafschap

De nummer vijf van de ranglijst, De Graafschap, kwam vrijdagavond op bezoek in het Offermans-Joostenstadion in Sittard-Geleen. Vorig seizoen waren de geelgroenen in de competitie twee maal te sterk voor de superboeren.

Dit seizoen is het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen groter, zeker als je kijkt naar de stand op de ranglijst. Na de afgang thuis tegen FC Emmen herpakten de mannen van Van Vossen zich in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk door met 0-2 te winnen. Daar werd de basis gelegd om weer met wat meer vertrouwen het duel met De Graafschap aan te gaan.
Vrijdagavond gaf Fortuna Sittard De Graafschap dan ook uitstekend partij. In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij, maar Fortuan Sittard wist er zo nu en dan gevaarlijk uit te komen. Aan beide kanten werd voor de rust niet gescoord.
Na rust kwam De Graafschap bijna halverwege de tweede helft met tien man te staan door een directe rode kaart voor Jan Lammers, die meende Briels een klap te mogen verkopen. Dat deed de druk op de Fortuna-defensie enigszins afnemen. Kaya verrichtte wederom een aantal schitterende reddingen en soms was het puur geluk waardoor de nul in de tweede wedstrijd op rij kon worden vastgehouden. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele mooie kansen om de volle winst te pakken, maar die werden niet benut. Eén punt pakken tegen De Graafschap is zonder meer een resultaat waat Fortuna Sittard tevreden mee mag zijn.
Fortuna staat nu op plek 16 met één punt meer dan MVV, de tegenstander van volgende week. De Maastrichtenaren verloren vanavond met 2-1 van FC Den Bosch.