Heerenveen verslaat Eaters met 10-5

Of het de laatste uitwedstrijd was die Laco Eaters Limburg zaterdagavond in Heerenveen tegen Unis Flyers speelde zal binnenkort blijken. Vooraf was de vraag welke invloed alle zorgen op het moreel van de Geleense ploeg zou hebben.

Op de inzet van de spelers van Eaters hadden de financiële zorgen van de club in de eerste periode van de wedstrijd geen negatief effect. Flyers was weliswaar de bovenliggende partij, maar Eaters hield zich redelijk staande, niet in de laatste plaats door uitstekend keeperswerk van Sami Heinonen. Demelinne opende de score voor Unis Flyers (04:22), maar Lars van Sloun maakte gelijk (11:52). Houkes schoot de Friezen opnieuw op voorsprong (15:01), maar voor het einde van de periode scoorde Rick van Haren met een knap doelpunt de gelijkmaker (19:24).
In de tweede periode schakelde Heerenveen een tandje bij. De voorsprong werd via Bobbee (20:42, pp), Oosterveld (22:22) en Kars (23:25) binnen vier minuten uitgebouwd naar 5-2. Eaters kwam evenwel terug in de wedstrijd door scores van Adam Hartley (28:02) en Pippo Limnell Finocchiaro (31:26). Daarmee was de ruststand van de tweede periode een feit: 5-4.
In de eerste minuut van de derde periode liep Heerenveen weer een doelpunt uit door Bobbee (40:47, pp). Sami Heinonen raakte daarbij geblesseerd en moest van het ijs, waarna Rowan Delil zijn plaats innam. Kort daarna scoorde Mario Mjelleli 6-5 (41:26). Daarna nam Heerenveen gedecideerd afstand met doelpunten van Wurm (42:37, pp), Prudden (44:15, pp), Bruijsten (50:26) en opnieuw Wurm (54:34), die daarmee de eindstand op 10-5 bracht.
Zondagavond staat Eaters thuis tegenover Destil Trappers uit Tilburg. Die wedstrijd begint om 19:00 uur. Eaters hoopt op bomvolle tribunes met supporters die tevens gehoor willen geven aan de crowdfundingactie om het gat in de begroting toch nog te kunnen dichten, zodat Eaters het seizoen kan afmaken.