Tweede Limburgse derby: MVV-Fortuna Sittard

Ongeacht de stand op de ranglijst is de Limburgse derby tussen MVV en Fortuna Sittard altijd een speciale wedstrijd. Vrijdagavond spelen de twee kwakkelende Limburgse ploegen tegen elkaar.

Qua resultaten heeft Fortuna Sittard de laatste twee duels moed geput. Eerst werd RKC Waalwijk uit verslagen en daarna werd thuis gelijk gespeeld tegen het hoog genoteerde De Graafschap. In beide wedstrijden wist Fortuna de nul te houden.
Fortuna Sittard zal er op gebrand zijn om een derde succes aan die reeks toe te voegen en reist naar Maastricht met het doel om drie punten mee naar huis te nemen.
MVV staat op de 19e plek met één punt minder dan Fortuna Sittard, dat 17e staat. Net als Fortuna heeft MVV moeite met scoren: beide ploegen hebben in 14 wedstrijden pas 9 keer het net weten te vinden. 
Als Fortuna Sittard vrijdag de derby weet te winnen komt aansluiting met de middenmoot dichterbij.
MVV Maastricht – Fortuna Sittard staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Gerritsen en Janson. Vierde official is de heer Van Herk. De wedstrijd in stadion De Geusselt begint om 20:00 uur.
Cookieinstellingen