Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens Limburgse sporters van het jaar

Foto:

In het Munttheater in Weert werd tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 15 december de Provinciale Sportprijs Limburg 2014 uitgereikt.

Wielrenner Tom Dumoulin uit Maastricht is voor het tweede jaar op rij Limburgs sportman van het jaar geworden. De Maastrichtenaar werd Nederlands kampioen tijdrijden en werd tweede in die discipline in de Tour de France achter grootmacht Tony Martin. Op het WK in het Spaanse Ponferrada stond Dumoulin ook al op het podium en pakte hij brons. Daarnaast liet hij wederom zien dat hij bij de internationale top behoort met podiumplekken in de Eneco Tour, de Grand Prix van Quebec en het Critérium International.
Wielrenster Sabrina Stultiens werd sportvrouw van het jaar. De sportvrouw uit Meijel werd niet één, maar zelfs twee keer Europees kampioen. Op de weg in een ultieme sprint won ze deze zomer de titel en in de herfst deed ze er nog een schepje bovenop door ook in het veldrijden de Europese trui te winnen.
Sportploeg van het jaar werd de handbalploeg Bevo. Het was een ongekend mooie finale en geheel Limburgs, het handbalkampioenschap van Nederland tussen Bevo en Lions. En juist in het Sittardse ‘hol van de leeuw’ pakte Bevo uit Panningen de landstitel voor het eerst in de geschiedenis. Ook won Bevo de Supercup van dit jaar.
Lisa Müllenberg werd verkozen tot talent van het jaar. De judoka uit Maastricht won met een mix-team goud op de Jeugd Olympische Spelen. Op diezelfde Spelen werd ze vijfde in de categorie Individueel. 
Handbikester Laura de Vaan uit Baexem won de prijs voor de beste sporter met een beperking en is inmiddels een vaste waarde geworden in deze categorie. Tijdens de wereldkampioenschappen dit jaar pakte ze maar liefst twee zilveren medailles. Zowel in de wegrit als de tijdrit. Ook won ze twee keer goud tijdens de Worldcup in Italië en won ze goud op de Nederlandse Kampioenschappen. 
Ook werd dit jaar weer de ‘Sport Award’ uitgereikt. Dit jaar ging deze oeuvreprijs naar volleybaltrainer Jan Meertens. De ‘Sport Award’ is een prijs die wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale ‘sportoeuvre’ dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. 
De Provinciale ‘Go for Gold’ Sportprijs Limburg 2014 is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, gemeente Weert, Topsport Limburg, het Huis voor de Sport Limburg, L1 Radio & Televisie, het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger. De winnaars werden gekozen door een vakjury en het Limburgse publiek.
Persbericht Provincie Limburg
Cookieinstellingen