Fortuna Sittard sluit 2014 af tegen VVV

Zondagmiddag is stadion De Koel in Venlo het strijdtoneel waar VVV Venlo en Fortuna Sittard het jaar 2014 middels een Limburgse derby afsluiten.Beide ploegen gaan voor de volle winst. Fortuna heeft drie punten nodig om nog aan te kunnen klampen bij de onderste regionen van de middenmoot. VVV staat op de tiende plaats en heeft 10 punten meer verzameld dan Fortuna Sittard.

VVV heeft – zij het in iets mindere mate – net als Fortuna een probleem met het scoren van doelpunten. Fortuna en MVV scoorden beide tot nu toe het minste aantal doelpunten van de Jupiler League: 14 in 18 wedstrijden. VVV scoorde er 6 meer en dat is net iets beter dan de doelpuntenproductie van hekkensluiter RKC Waalwijk.

De wedstrijd wordt een weerzien met een aantal oude bekenden: Joeri Schroijen, Quin Kruijssen en Abdelaziz Khalouta speelden in het verleden voor Fortuna Sittard – al zal Khalouta er vanwege een disciplinaire straf niet bij zijn. Bij Fortuna is Roel Janssen de speler met een VVV-verleden.
Fortuna zal het zondag moeten stellen zonder Ramon Voorn en Jordie Briels. Voorn (lies) en Briels (knie) hebben nog zes weken nodig om van hun blessure te herstellen. Ook Dennis Dengering ontbreekt en het meespelen van Tomas Overhof is nog onzeker.
VVV Venlo – Fortuna Sittard staat komende zondag onder leiding van scheidsrechter Higler. Grensrechters Bexkens en Boonman en vierde official Bijl assisteren hem. De aftrap zondag in Seacon Stadion De Koel is om 14:30 uur.
Cookieinstellingen