Doelpuntloze derby in Venlo

Zo’n 3000 toeschouwers waren in de Koel getuige van de laatste wedstrijd van 2014. De derby tussen VVV Venlo en Fortuna Sittard eindigde in dezelfde stand als waarmee hij begon.

Fortuna Sittard pakte dankzij de onbetwistbare man of the match Ferhat Kaya een punt in Venlo. In de eerste helft kon Fortuna Sittard nog enkele kansjes noteren, maar ook toen waren de beste kansen voor VVV. Na rust was het voornamelijk tegenhouden aan Fortunazijde, en dat lukte dankzij tal van – soms miraculeuze – reddingen van Ferhat Kaya. Het gebrek aan scorend vermogen speelt ook VVV parten. 
Halverwege het seizoen zal de klassering op de ranglijst velen tegenvallen, en dat geldt voor de supporters van beide ploegen. VVV kan eventuele titelaspiraties al lang vergeten en moet nog flink aan de bak om een plekje in de nacompetitie te bemachtigen. Fortuna Sittard stond er een jaar geleden qua sportieve prestaties gezien beduidend beter voor dan nu.
Fortuna staat nu op de 18e plek van de ranglijst, 2 punten voor op nummer 19, MVV, en 7 punten voor op nummer laatst, RKC Waalwijk. De eerste wedstrijd die na de winterstop op het programma staat is de 
Cookieinstellingen