Fortuna Sittard gelijk tegen Achilles’29

Na de onverwachte en ruime winst van Fortuna Sittard tegen Roda JC in Kerkrade afgelopen zondag kwam vrijdagavond Achilles’29 uit Groesbeek naar Sittard-Geleen.

Bij winst zou Fortuna Sittard Achilles’29 passeren op de ranglijst en mee blijven draaien in de kop van de ranglijst van de derde periode.

Slechts 1500 toeschouwers zagen in een kil stadion een weinig tot de verbeelding sprekende eerste helft, waarin de beste kans overigens voor Achilles’29 was. Kaya stond natuurlijk weer een treffer in de weg.

Na rust was het spelbeeld niet anders. Twee ploegen die niet voor elkaar onderdeden en er beiden niet in slaagden om de wedstrijd te laten ontbranden. Het inbrengen van de teruggekeerde Joeri Schroyen (64e minuut) bij Fortuna Sittard bracht direct wat meer aanvallende impulsen, maar gescoord werd er niet. Na 90 minuten was de stand dan ook nog altijd 0-0.

Omdat FC Volendam, Sparta Rotterdam, FC Emmen en VVV Venlo ook allemaal gelijk speelden veranderde er vrijdagavond niets in de stand op de ranglijst. FC Oss kan nog doorschuiven naar de kop en twee punten voorsprong nemen wanneer het zijn uitwedstrijd tegen De Graafschap weet te winnen.