Vijfde verlies op rij voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelde vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Oss. De Noord-Brabantse ploeg wordt getraind door voormalig Fortuna Sittard-coach Wil Boessen.

Het leek er in de eerste helft van de wedstrijd niet op dat de gastheren nog kans maakten op de titel van de derde periode. Van extra strijdlust was aan de kant van de elf van Wil Boessen namelijk weinig te merken. Fortuna Sittard speelde een goede eerste helft en deed niet onder voor FC Oss. Veel te beleven viel er niet in de eerste helft. De teams gingen met 0-0 de rust in.

In Venlo slaagde VVV er ondertussen maar niet in om los te komen van Achilles’29, dat zelfs een tijdje op voorsprong stond. Verder dan de gelijkmaker kwam VVV niet. Ook Sparta had het lastig en ging onderuit tegen Jong Fc Twente. Het duurde tot lang in de tweede helft voordat FC Oss door kreeg dat er een wondertje in zat. Jonathan Opoku bracht FC Oss in de 80e minuut op voorsprong en dat bleek, nadat de wedstrijd in Venlo ook was afgelopen, voldoende voor het behalen van de titel van de derde periode.

Fortuna Sittard had, net als vorige week tegen Almere City FC, beslist een puntje verdiend, maar zag zich door een ongelukkig tegendoelpunt geconfronteerd met de vijfde verliespartij op rij.

Aan Van Vossen de taak om zijn elftal voldoende op te peppen om op vrijdag 6 maart voor de winst te gaan in de thuiswedstrijd tegen MVV. De wedstrijd begint om 20:00 uur.