Eaters verliest ook derde wedstrijd play-offs

Foto: Still uit livestream

Laco Eaters Limburg trad zaterdagavond in Heerenveen aan voor de derde wedstrijd in de play-offs tegen Unis Flyers Heerenveen.

De eerste twee wedstrijden werden gewonnen door de Friezen. Om niet in een hopeloze positie te geraken zou Eaters er goed aan doen om deze wedstrijd te winnen. Een derde verliespartij zou immers betekenen dat Eaters de komende vier wedstrijden allemaal moet winnen om de finale te halen.

In de eerste periode was Flyers weliswaar de sterkere ploeg, maar omdat Eaters er ditmaal voor koos om de aanvallers van Flyers op te wachten in plaats van er achteraan te schaatsen raakten de Friezen niet goed in hun spel. Laco Eaters Limburg zorgde voor een verrassende 0-1 tussenstand aan het einde van de eerste periode door een schitterend doelpunt van Adam Hartley (11:55).

In de tweede periode wist Eaters de voorsprong tot in de 7e minuut (27:06) vast te houden. De gelijkmaker van Unis Flyers viel in een powerplaysituatie door Ronald Wurm (27:06). Nijland (28:28) zette Eaters vervolgens op achterstand. Kars (32:02), Postma (12:54, ps), Oosterveld (37:26) en Nijland (39:31) stelden voor Unis Flyers orde op zaken: 6-1 aan het einde van de tweede periode.

In de derde periode werd er lange tijd niet gescoord. Eaters kwam via Jeffrey Mens (57:18) iets dichterbij, maar meer zat er niet meer in. Heerenveen had aan een periode genoeg om de wedstrijd te beslissen.

Zondagavond om 19:00 uur staat de return in Laco Glanerbrook in Geleen op het programma. Mission Impossible gaat nu echt beginnen.

Cookieinstellingen