Fortuna Sittard verliest derby van MVV Maastricht: 0-3

Fortuna Sittard speelde vrijdagavond thuis tegen MVV Maastricht. Beide ploegen gingen voor de winst, want een derby verliezen wil niemand.

MVV wilde verder uiteraard een vervolg geven aan het succes tegen Jong Ajax en Fortuna Sittard wilde een einde maken aan trieste verliesreeks van vijf wedstrijden op rij.

Gaandeweg de eerste helft ontwikkelde het treffen tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht zich tot een onderhoudende wedstrijd, waarin van twee kanten aanvallend werd gespeeld. Dat leidde tot fraaie kansen over en weer, maar pas in de 42e minuut viel het eerste doelpunt. MVV-er Bryan Smeets kreeg van de Fortuna defensie alle vrijheid om op te komen. Zijn voorzet op Davy Brouwers was op maat en die liet Kaya kansloos: 0-1.

Twee minuten later wist MVV, dankzij een domme overtreding van Fatih Turan in het stafschopgebied, de voorsprong te verdubbelen. Stef Peeters verzilverde de door scheidsrechter Mulder toegekende strafschop.

In de tweede helft kon MVV rustig de kat uit de boom kijken. Fortuna Sittard moest komen, maar kon zoals dit seizoen gewoonlijk aanvallend weer eens geen gevaar stichten. In de 71e minuut besliste MVV de wedstrijd definitief. De 4822 toeschouwers zagen dat Fortuna Sittard doelman Ferhat Kaya zich verkeek op een kopbal van Jordy Croux: 0-3.

Fortuna Sittard ging vrijdagavond dan ook voor de zesde opeenvolgende keer met nul punten van het veld. Komende twee wedstrijden speelt de ploeg uit tegen achtereenvolgens Sparta Rotterdam (13 maart) en Jong Ajax (16 maart). De eerstvolgende thuiswedstrijd is andermaal een derby: op zaterdag 21 maart is VVV Venlo te gast.

Foto’s: Rik van Mulken