Nieuwe opzet ijshockeycompetitie

Foto: Ron Philips - Sporteve-foto.nl

Dat er eens goed moest worden nagedacht over de opzet van de ijshockeycompetitie was nog voordat de voor Laco Eaters Limburg net afgelopen competitie was begonnen al voor iedereen duidelijk.

De laatste jaren stonden bol van de financiële problemen, en niet alleen bij Eaters. Het aantal deelnemende clubs aan de competitie in de eredivisie was teruggelopen tot vijf. Desondanks werd er met hangen en wurgen toch een competitie gestart. Daarbij stond eigenlijk vanaf de eerste dag al vast dat de finale om het landskampioenschap zou gaan tussen Unis Flyers uit Heerenveen en Destil Trappers uit Tilburg. Die twee ploegen staken immers met kop en schouders boven Eindhoven, Herentals en Geleen uit.

Ervan uitgaande dat Tilburg en Heerenveen volgend seizoen inderdaad in een Duitse competitie gaan spelen wordt er mogelijk een competitie opgezet met negentien ploegen: zeven uit België, tien uit de Nederlandse eerste divisie plus de teams van Kemphanen Eindhoven en Laco Eaters Limburg. Dat meldt ijshockey.com. De plannen worden de komende tijd uitgewerkt.

Cookieinstellingen