Fortuna Sittard mondeling akkoord met investeerder

Foto: Rik van Mulken

Tijdens een zeer druk bezochte informatiebijeenkomst in Kasteel Limbricht gaf Fortuna Sittard voorzitter Martin Masset een update over de stand van zaken rond de club.

Een korte terugblik op de ontwikkelingen, die zich sinds in oktober 2012 – toen in dezelfde locatie het aantreden van een vierkoppig bestuur bekend werd gemaakt – hebben afgespeeld, vormden de inleiding tot de mededeling dat Fortuna Sittard heel hard op weg is om de licentie betaald voetbal veilig te stellen. Strafpunten zijn weggewerkt en de eerste positieve beoordeling – met 80 punten – is een feit. Wanneer Fortuna Sittard er in slaagt om in juni een sluitende begroting te presenteren én kan aantonen voldoende liquide te zijn zal naar verwachting het tweede opeenvolgende positieve meetmoment een feit zijn en gaat de club over naar de veiliger categorie 2.

Masset bood ook een blik op de toekomst. Hij gaf aan dat er zeer veel werk is verzet om een goede basis voor het voortbestaan van de club te leggen, om weer vertrouwen van sponsors te herwinnen. Met enige aarzeling, die alles heeft te maken met vervelende ervaringen uit het verleden, liet Masset weten dat namens de club onderhandelingen worden gevoerd met een investeerder die een deel van de aandelen van de club wil overnemen. “Er is mondelinge overeenstemming bereikt, er staat nog niets zwart op wit. We hebben aangegeven dat we een aanbetaling verwachten – die is er nu nog niet – en denken eind april de zaak helemaal duidelijk te hebben.” Meer informatie wilde Masset niet kwijt.

Als het doorgaat – en wie met een Fortuna Sittard-hart hoopt dat nou niet – “komt er eindelijk rust en kunnen we weer gaan investeren en bouwen zonder ons elke minuut zorgen te hoeven maken over het voortbestaan van de club”.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen