Fortuna Sittard verliest van Jong PSV

Tijdens een inspiratieloze eerste helft wist de thuisploeg ten overstaan van ruim 5000 bezoekers – aan de wedstrijd was een publieksactie voorafgegaan – geen moment de indruk te wekken te geloven in zijn kansen op de tweede thuisoverwinning van het seizoen.

Bij rust stond Fortuna Sittard dan ook met 2-0 achter door doelpunten van Elvio van Overbeek (11′) en Clint Leemans (penalty, 31′).

Na rust kwam Fortuna Sittard dan eindelijk beter in de wedstrijd. Verdediger – en topscorer – Roel Janssen scoorde zes minuten na rust de aansluitingstreffer en vervolgens zette Fortuna de tegenstander vast op eigen helft. Dat leidde tot een aantal goede kansen op rij, maar daaruit werd niet gescoord. Gaandeweg de tweede helft ebde het geloof in een beter resultaat aan Fortunazijde weg. Steven Bergwijn bracht in de laatste minuut van de extra tijd de 1-3 eindstand op het scorebord.

Nummer laatst RKC verloor vrijdagavond eveneens en staat daardoor – met nog twee wedstrijden te spelen – nog steeds vier punten achter op Fortuna Sittard. Op 1 mei speelt RKC thuis tegen Jong PSV en Fortuna Sittard gaat dan op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem, dat nog meedoet om de prijzen. In die twee wedstrijden wordt bepaald of de laatste competitiewedstrijd nog ergens anders om gaat dan om de tweede thuisoverwinning van Fortuna Sittard en de eerste treffer van Donny de Groot in dienst van Fortuna.

Er bestaat nog een kans dat er moet worden gestreden om het afhouden van de rode lantaarn.