Fortuna Sittard geen partij voor De Graafschap

Fortuna Sittard had vrijdagavond weinig in te brengen tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Winst was heilig voor de superboeren die hard op weg zijn om opnieuw de nacompetitie te halen.

Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd en zette De Graafschap in de beginfase van de wedstrijd zowaar even onder druk. Lang duurde dat echter niet. Na de 1-0 van Kristopher Vida (17′) nam de ploeg van trainer Jan Vreman het heft definitef in handen. Vincent Vermeij zette in de 36e minuut de 2-0 ruststand op het scorebord.

Na rust maakte diezelfde Vermeij ook de 3-0 (59′). Fortuna Sittard kreeg nog een aantal kansen op een tegentreffer, maar slaagde er in lijn met de meeste wedstrijden in de bijna afgelopen competitie haast vanzelfsprekend niet in om de bal in het doel te werken.

Omdat hekkensluiter RKC Waalwijk zijn laatste thuiswedstrijd op de valreep gelijk wist te spelen tegen Jong PSV gaat de laatste competitiewedstrijd van Fortuna Sittard tegen RKC Waalwijk om meer dan des keizers baard.

RKC Waalwijk kan, mits de ploeg met 3 of meer doelpunten verschil van Fortuna Sittard zou weten te winnen, op 8 mei de rode lantaarn overdragen aan het team van Peter van Vossen.

Zover zal Fortuna Sittard het niet willen laten komen. Tegen RKC zal de ploeg vol willen gaan voor de tweede thuisoverwinning in een seizoen dat bitter weinig herinneringswaardigs heeft opgeleverd. De wedstrijd begint 8 mei om 20:00 uur.