Bas Diederen maakt favorietenrol Ironman waar

Diederen wint Ironman Maastricht
Diederen wint Ironman Maastricht
Foto: Beeldcitaat L1

Triatleet Bas Diederen uit Susteren werd vooraf getipt als een van de kanshebbers op de eindzege in de Ironman triathlon, die zondag voor de eerste keer in Nederland werd gehouden.

Een duizendtal atleten – de oudste deelnemer was 78 jaar – startte zondagochtend met een duik in de Maas in Maastricht voor een zwemtocht van 3,8 kilometer.

Daarna volgde het onderdeel fietsen over een afstand van 180 kilometer, die in twee rondes werden afgelegd door het Limburgse land. Sittard-Geleen was daarin de meest noordelijke plaats op de route. Tot slot volgde nog een marathon.

ravitaillering-sportzone

Bas Diederen maakte zijn favorietenrol waar en had voor de drie onderdelen samen 8 uur, 27 minuten en 18 seconden nodig. Daarmee was hij bijna 8 minuten sneller dan Mark Oude Bennink, die een tijd neerzette van 08:35:15. Yvonne van Vlerken was met 09:39:24 de snelste vrouw van de Ironman in Maastricht.

Het wereldrecord staat op naam van de Duitser Andreas Raelert met 07:41:33. Zijn landgenote Sandra Wallenhorst heeft met 08:47:25 het wereldrecord bij de dames.

tweede-passage-bij-einighausen

Cookieinstellingen