Afzien op de Wanenberg

Elk jaar keren ze massaal terug naar Munstergeleen: jonge wielrenners en wielrenstertjes. Ze nemen er deel aan het klimcriterium tijdens het Wielerweekend, met wedstrijden in alle leeftijdscategorieën voor de jeugd.

Dat levert altijd prachtige kijksport op, met enorm veel beleving, emotie en contrasten. Voor de een is het leiden, voor de ander stevig lijden. En dat lijkt zo nu en dan ook te gelden voor de ouders langs de kant. In de jongere categorieën zijn de verschillen groot, maar de inzet is er niet minder om. Soms zou je medelijden met ze krijgen. Maar dat is een woord dat in de wielrennerij niet bestaat. Wielrenners zijn bikkels, die bijten door.

Vorig jaar werd de wedstrijd door bondscoaches van diverse landen gebruikt om de uiteindelijke wielerselectie voor het WK-junioren dames vast te stellen. In Munstergeleen ging het in die categorie zondag om een wedstrijd over 57,2 km met een totaal te overbruggen hoogteverschil van 1250 meter. Wie zich op het loodzware parcours in Munstergeleen op een positieve manier in de kijker weet te fietsen die heeft beslist potentie!

Cookieinstellingen