Fortuna Sittard wint derby in Maastricht

Fortuna Sittard heeft maandagavond de kletsnatte derby in Maastricht tegen MVV met 1-3 gewonnen.

Waar MVV in de eerste helft van de wedstrijd een aantal riante kansen kreeg om op voorsprong te komen had het de hulp van Fortuna Sittard nodig om te scoren. Fortuna-aanvoerder Roel Janssen werkte de bal in de 11e minuut in het eigen doel.

Lars Hutten herstelde de schade in de 29e minuut en bepaalde daarmee ook de ruststand. MVV had voor rust het betere van het spel.

In de eerste tien minuten na de rust sloeg Fortuna Sittard twee keer toe, Muhammed Mert (50′) en Fery de Regt (55′) zetten Fortuna op een mooie 1-3 voorsprong.

Scheidsrechter Gözübüyük deelde deze wedstrijd 5 keer geel (waarvan een dubbele en dus rode kaart voor Verheijdt) uit aan MVV en 4 keer aan Fortuna Sittard.

Door deze winstpartij klimt Fortuna Sittard van de voorlaatste naar de 17e plek op de ranglijst. MVV staat op de 9e plaats.

Op vrijdag 4 december staat de volgende Limburgse derby op het programma. Dan komt het als vierde geplaatste VVV Venlo naar Sittard. De wedstrijd begint om 20:00 uur.