Giant Store Sittard-Geleen eert Jan Krekels

Foto: HH

Wielrennen is hót! Plannen voor een wielerbaan in Valkenburg of toch in Sittard, de historische wielerkoers l’Eroica die Limburg aandoet, het WK Veldrijden 2018 in Valkenburg…

Op internet, in de krant en op televisie, bijna dagelijks is er wel wielernieuws uit onze (wieler)provincie en verschijnt de ene na de andere ‘prominent’ of ‘levende legende’ uit de wielerwereld in beeld. “Maar de naam Jan Krekels kom je nooit tegen…”. Dat ligt misschien voor een groot deel aan de bescheidenheid van deze oud-wielerprof uit Sittard.

krekels-hoofddorp-nk-1968-ploegentijdrit-v.l.n.r.-René-Pijnen-,-Joop-Zoetemelk-,-Leen-de-Groot-en-Jan-Krekels
V.l.n.r. René Pijnen, Joop Zoetemelk , Leen de Groot en Jan Krekels, winnaars van het Nederlands Kampioenschap Ploegentijdrit 1968 te Hoofddorp. Foto: © Koch, Eric/Anefo [CC BY-SA 3.0]
“Waarschijnlijk is hij door (wieler)Nederland en Limburg vergeten, maar níet door ons!”, zegt Ron Mohren van Giant Store Sittard-Geleen. “Wij zijn namelijk ‘supergreutsj’ op onze Jan Krekels”. De uit Sittard afkomstige wielrenner won in 1968, samen met Fedor den Hertog, René Pijnen en Joop Zoetemelk de Olympische titel op de 100 kilometer ploegentijdrit. Verder won hij onder meer een etappe in de Tour de France (’71) en was hij winnaar van de Ronde van Limburg. “Daarom stellen we speciaal tijdens de carnaval één van Jan’s oude wielershirts en zijn speciaal voor hem op maat gemaakte racefiets uit de jaren ’70 tentoon in onze etalage.”

Vindt u dit met de redactie van Sittard-Geleen.nieuws.nl ook een sympathiek idee en bent u ook ‘greutsj’ op Jan Krekels? Breng dan een bezoekje aan de Facebookpagina van Giant Store Sittard-Geleen en geef het daar geplaatste bericht over Jan een like.

U maakt dan bovendien kans op een fraaie, door Sili Creations met de hand gemaakte en door Jan Krekels gesigneerde ‘vastelaoveshoud’.

» Geef Jan Krekels een like!

Cookieinstellingen