Fortuna Sittard: carnaval of trainen?

Foto: © Rik van Mulken

Wordt het een vrolijke carnaval voor de selectie van Fortuna Sittard of legt coach Ben van Dael er na het treffen in en tegen Volendam nog eens de zweep over?

Het antwoord op die vraag hangt af van de uitslag: alleen bij winst vanavond in het IJsselmeerdorp mogen de teugels heel even worden gevierd.

De week kon evenwel niet beter beginnen. Maandagavond troefde Fortuna Sittard Helmond Sport af op inzet en strijd en boekte daarmee een dikverdiende overwinning op de Helmonders. Als de geel-groenen deze strijd en inzet blijven tonen, zo betoogde Ben van Dael maandagavond tijdens de persconferentie, dan kunnen zij het iedere tegenstander lastig maken.

Een overwinning op het ‘andere Oranje’ zou een prachtig begin zijn van de carnavalsweek.

Momenteel maakt Volendam een mindere periode door, reden voor coach Robert Molenaar om zijn team op maar liefst acht plaatsen te wijzigen. De Noord-Hollanders zullen er alles an doen om de reeks slechte prestaties te doorbreken. Na het winnen van de eerste periode ging het achteruit in Volendam. De laatste zege van FC Volendam dateert inmiddels van 30 november. Ook afgelopen weekend gingen de Volendammers weer met nul punten huiswaarts. VVV-Venlo was, met drie doelpunten van Ralf Seuntjens, vele malen sterker dan het team van trainer Robert Molenaar.

In Sittard boekte FC Volendam vorig seizoen een nipte 0-1 zege. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging Fortuna hard onderuit. Met een 0-6 nederlaag kregen de Fortunezen er flink van langs. In de komende editie van deze wedstrijd hopen de mannen van Ben van Dael hun supporters dat deze zeperd wordt rechtgezet.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen