OCI-Lions verliest finale BeNe-League van Hasselt

Zondagavond is OCI-Lions er niet in geslaagd om voor de tweede keer op rij kampioen van de BeNe-League te worden.

Initia Hasselt trok de felbevochten zege in de laatste seconde van de verlenging naar zich toe: 34-35.

OCI-Lions startte fel en nam een 4-0 voorsprong. Hasselt kwam terug tot 5-4. De Belgen speelden een fysiek stevige pot handbal om de aanval van OCI-Lions te hinderen. De teams gingen bij een 15-12 ruststand in het voordeel van OCI-Lions aan de thee.

Na rust lukte het OCI-Lions niet om de voorsprong verder dan 4 punten uit te bouwen. Hasselt wist telkens weer de kloof te dichten. Met nog een minuut op de klok was de stand 30-29 voor OCI-Lions. Met nog 20 seconden op de klok haalde Bocholt de doelman naar de kant om een extra veldspeler in te kunnen brengen. Die opzet slaagde, want in de laatste tellen van de reguliere speeltijd kwamen de Belgen op 30-30.

De verlenging draaide uit op een regelrechte thriller. OCI-Lions kwam voor het eerst in deze wedstrijd op achterstand te staan. Aan het einde van de eerste verlenging was de stand opnieuw gelijk: 32-32. De spanning werd verder opgebouwd in het tweede gedeelte van de verlenging. Twintig seconden voor het einde daarvan was de stand 34-34 bij balbezit voor Hasselt, dat er in slaagde om in de laatste seconde van de wedstrijd het beslissende doelpunt te scoren.

In de kleine finale versloeg Targos Bevo zondagmiddag Achilles QubiQ Bocholt met 32-22.