Fortuna-supporters hebben al 60 mille opgehaald

Foto: Rik van Mulken

Supporters van Fortuna Sittard hebben voor de aandelenactie die de club uit lijfsbehoud is gestart het door hen toegezegde deel al ruim bijeengebracht.

Volgens het supporterscollectief is er in drie dagen tijd ruim 60 mille bijeengebracht in aandelencategorie C, die speciaal is bedoeld voor supporters en particulieren die een bijdrage willen leveren aan het revitaliseringsplan ‘Schouders onder Fortuna’.

Daarmee is de door de supporters aan het bestuur van de club gedane toezegging om tenminste € 50.000 op te halen meer dan gestand gedaan. Het bestuur van het supporterscollectief heeft laten weten tot 1 maart door te zullen gaan met het bijeenbrengen van zoveel mogelijk geld voor de club.

» meer informatie over doneren

In aandelencategorie B kunnen zakelijke relaties en andere kapitaalkrachtigen aandelen van € 36.000 kopen.

Afgelopen maandagavond liet Fortuna Sittard directeur Joppe Sangen bij L1 Avondgasten weten dat al ruim de helft van de in totaal benodigde € 900.000 binnen was – deels in de vorm van harde toezeggingen.

De club heeft van de KNVB tot 1 maart de tijd gekregen om aan te tonen dat ze in staat is om het seizoen af te maken. Daarvoor moet een gat in de begroting van 9 ton worden gedicht. Lukt dat niet, dan raakt de club haar licentie kwijt.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen