Fortuna Sittard sluit competitie af in Emmen

Foto: © Rik van Mulken

Vrijdagavond staat voor Fortuna Sittard met de uitwedstrijd tegen FC Emmen de laatste wedstrijd van een bijzonder turbulent seizoen op het programma.

Een sportief dramatisch slechte eerste seizoenshelft, het congé voor trainer Peter van Vossen en een mede dankzij de trouwe supporters afgewend voortijdig einde aan het bestaan van Nederland’s oudste betaald voetbalclub: het kwam allemaal voorbij dit seizoen.

De competitie is dan weliswaar bijna voorbij, voorlopig is er buiten het veld nog veel werk te doen, want er loopt nog een ingrijpende reorganisatie en er wordt nog onderhandeld over een crediteurenakkoord. Op 4 mei moet de club bij de licantiecommissie van de KNVB een plan hebben ingediend waarin wordt aangegeven wat er wordt gedaan om zo snel mogelijk weer uit categorie 1 te geraken.

Ondanks alle spanning buiten het voetbal slaagde Ben van Dael er in om in het begin van de laatste periode een aardige serie neer te zetten. De nacompetitie werd echter niet gehaald. Voetballend ging het sinds de winterstop steeds beter, maar vaak werden punten verspeeld omdat het ontbrak aan scorend vermogen.

Vrijdag krijgt het elftal een laatste kans om deze competitie met een goed gevoel af sluiten. Al zal het tegen een voor eigen publiek spelend FC Emmen, dat een uitstekend seizoen draait en zich verzekerd weet van een plaats in de play-offs, geen eenvoudige klus zijn. Mocht Fortuna deze laatste wedstrijd winnen, dan kan de ploeg, afhankelijk van de resultaten van FC Den Bosch en FC Dordrecht, nog maximaal twee plaatsen stijgen op de ranglijst.

In het thuisduel tegen Emmen, dat op 11 december 2015 werd gespeeld, gaf Fortuna Sittard twee minuten voor tijd de overwinning uit handen. Die wedstrijd eindigde in 2-2.

De wedstrijd in De Jens Vesting in Emmen begint vrijdagavond om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen