Fortuna Sittard wint in Emmen

Fortuna Sittard heeft het laatste competitieduel in de Jupilerleague tegen FC Emmen, dat zich al geplaatst wist voor de nacompetitie, met 2-1 gewonnen.

In de eerste helft was FC Emmen de bovenliggende partij en bracht Erixon Danso de Drentse ploeg in de 19e minuut op voorsprong. Daarmee was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft leek de wedstrijd dood te bloeden, totdat Lars Huttten in de 64e minuut de gelijkmaker wist aan te tekenen. Met nog tien minuten op de klok bracht diezelfde Lars Hutten Fortuna Sittard met een kopbal vervolgens op een 2-1 voorsprong, die niet meer werd prijsgegeven.

Met deze winstpartij sluit Fortuna Sittard een turbulent seizoen positief af en kregen de opnieuw in groten getale meegereisde supporters een verdiende beloning voor hun nimmer aflatende steun. Omdat FC Den Bosch verloor van Jong Ajax en FC Dordrecht wist te winnen bij Sparta stijgt de ploeg van Ben van Dael van de 17e naar de 16e plek op de ranglijst.

MVV start de nacompetitie met een duel tegen FC Volendam. In een later stadium komt ook VVV Venlo in actie tijdens de nacompetitie.