Verstappen achterin na eerste vrije training

Max Verstappen
Max Verstappen
Foto: Stefan Brending - http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/legalcode

Max Verstappen is vrijdag laag in de middenmoot geëindigd tijdens de eerste vrije training van de Formule 1 voor de grand prix van Rusland in Sotsji.

Halverwege de training hing hij nog rond de achtste plek maar hij zakte daarna gestaag naar de vijftiende plek op de lijst. Renstalgenoot Carlos Sainz deed het een stuk beter met de tiende plek. De Spanjaard was bijna een halve seconde sneller.

Op verstappen.com verklaart Max Verstappen het resultaat als volgt. “De auto heeft weinig grip op de gladde en stoffige baan en ik gleed teveel weg. Tijdens de eerste sessie is de baan echter nog altijd wat ‘groen’, dus dat was ook van invloed. We gaan nu de data analyseren om de afstelling van de auto voor de tweede vrije training te verbeteren.”

Mercedesrijder Nico Rosberg stak met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Op teamgenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton pakte de Duitse rijder liefst ruim 0,7 seconden. Sebastian Vettel eindigde de eerste sessie als derde, ruim een seconde achter de leider.

Cookieinstellingen