Landskampioenschap handbal wordt Limburgs onderonsje

Zaterdagavond speelde OCI-Lions andermaal een uitwedstrijd tegen Kras/Volendam. Ditmaal betrof het een competitiewedstrijd in de poule die strijdt om het landskampioenschap.

In de halve finale om de Nederlandse Handbalbeker, die vorige week donderdag eveneens in Volendam werd gespeeld, slaagde Lions er ternauwernood in om de bekerfinale te bereiken.

Ook in deze wedstrijd kreeg OCI-Lions aanvankelijk te maken met een lastige tegenstander. In de eerste helft nam de ploeg van Mark Schmetz aanvankelijk een kleine voorsprong, maar Lions wist die nog vóór de thee om te buigen in 14-16.

Na rust was het verzet van Volendam snel gebroken. Lions liep gestaag uit naar een comfortabele voorsprong van 13 doelpunten.

Streekgenoot Targos Bevo won vanavond voor eigen publiek met 26-20 van Fiqas Aalsmeer en verzekerde zich daarmee van een finaleplaats. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft OCI-Lions de beste vooruitzichten om als eerste te eindigen en daarmee het thuisvoordeel in de finale zeker te stellen. De finale wordt net als in 2014 een Limburgs onderonsje.

Op donderdag 5 mei speelt OCI-Lions de finale om de Nederlandse Handbalbeker in Almere. Tegenstander is daarin Fiqas Aalsmeer.