Kruijswijk deelt opnieuw een tik uit

Met nog vijf etappes voor de boeg heeft Steven Kruijswijk zijn leiderspositie in de Ronde van Italië nog maar eens verbeterd.

In een vrij korte maar pittige etappe over 132 kilometer wist de renner uit Nuenen tal van aanvallen uitstekend te pareren. Uiteindelijk kwam hij voor de derde keer op rij als tweede over de streep. Hij werd in de sprint nipt geklopt door Valverde.

Kruijswijk gaf vandaag zijn directe concurrenten in het algemeen klassement het nakijken. De als tweede geplaatste Chaves kwam 41 seconden achter Kruijswijk over de finish, Nibali had vandaag 1 minuut en 46 seconden meer tijd nodig dan de roze truidrager. Alleen Valverde zag zijn achterstand op de koploper gelijk blijven.

Kruijswijk heeft nu 3 minuten voorsprong op Chaves, 3:23 minuten op Valverde en 4:43 op Nibali en ligt op koers om als eerste Nederlander de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven.