Froome winnaar 103e editie Tour de France

Foto: screenshot

Drie weken geleden begonnen 198 renners aan de 103e Tour de France, vandaag bereikten 175 van al die renners de finish in Parijs.

Dat 88,3 procent is een record, nooit eerder was het aantal uitvallers zo laag als deze editie. Van de 175 renners die de hele Tour uitreden deed Chris Froome dat als snelste. Daarmee won hij voor de keer de Tour, eerder deed hij dat in 2013 en 2015. De Fransman Romain Bardet werd tweede, de Colombiaan Nairo Quintana eindigde als derde.

De laatste etappe brandde zoals gewoonlijk pas los op de Champs Élysées in Parijs en eindigde in een massasprint, die werd gewonnen door de Duitser André Greipel. Hij was net te sterk voor Sagan en Kristoff.

Bauke Mollema eindigde als beste Nederlander als elfde in het algemeen klassement. Tom Dumoulin haalde Parijs niet door een valpartij in de etappe van afgelopen vrijdag. Wout Poels, die andere Limburgse renner, maakte dit jaar weer een enorme indruk als meesterknecht van Chris Froome. Volgens velen kan Poels de rol van kopman aan.

Het bergklassement werd gewonnen door de Pool Rafal Majka, de groene trui (puntenklassement) was voor de Slowaak Peter Sagan. Adam Yates won het jongerenklassement. Daarin was Wilco Kelderman met een vijfde plek de beste Nederlander. Het ploegenklassement werd gewonnen door Movistar.

Cookieinstellingen