Olympisch kampioene Van der Breggen in Boels Rental Ladies Tour

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen
Foto: © youkeys (La Course by Le Tour de France 2015) [CC BY 2.0] via Wikimedia Commons

Er werd stiekem al een beetje op gehoopt: deelname van een Olympische kampioene aan de Boels Rental Ladies Tour. De organisatie krijgt haar zin!

Olympisch kampioene op de weg Anna van der Breggen – vorig jaar uitgeroepen tot wielrenster van het jaar – verschijnt op dinsdag 30 augustus aan de start van Nederlands enige meerdaagse vrouwenkoers en zal – mits alles goed verloopt – op donderdag 1 september ook te zien zijn bij de start en finish van de derde etappe op Watersley Sport & Talent Park in Sittard-Geleen.

Van der Breggen komt nu nog uit voor Liv Rabo, maar stapt na dit seizoen over naar Boels Dolmans Cycling Team.

In de Ladies Tour krijgt ze concurrentie van onder anderen wereldkampioene Lizzie Armitstead, die voor het sterke Boels Dolmans Cycling Team rijdt. De Britse raakte in aanloop naar de Spelen in Rio in opspraak omdat ze drie dopingcontroles had gemist. Ze mocht uiteindelijk toch meedoen aan de Spelen nadat ze bij het sporttribunaal CAS in beroep was gegaan tegen haar schorsing.

De Ladies Tour werd vorig jaar gewonnen door de Duitse Lisa Brennauer. Dit jaar rijden maar liefst tien UCI-teams mee in de wedstrijd. Daarbij de vijf hoogst geplaatste teams van deze ranking, te weten de Nederlandse formaties Boels-Dolmans en Rabo-Liv, het Duitse Canyon-Sram, het Britse Wiggle-High 5 en de Australische formatie Orica-AIS. Ook de teams van Liv-Plantur, Hitec Products, Parkhotel Valkenburg, Lensworld-Zannata en Lotto-Soudal tekenen present. Extra Nederlandse vertegenwoordiging komt van Jan van Arckel, Restore, Regio Zuid-Holland en Regio Noord, terwijl de Noorse selectie het deelnemersveld compleet maakt.

De laatste etappe van de Boels Rental Ladies Tour start op zondag 4 september in Bunde en finisht in Valkenburg.

Cookieinstellingen