Fortuna Sittard pakt tegen FC Dordrecht derde thuiszege

Fortuna Sittard - juli 2016

Fortuna Sittard trad vrijdagavond in eigen stadion aan tegen FC Dordrecht, dat in de eerste vier wedstrijden van deze competitie twee punten heeft weten te verzamelen. De wedstrijd kende een knotsgekke eerste helft wat betreft scoreverloop.

Scheidsrechter Martens keurde twee doelpunten van Fortuna Sittard af, waarna Dordrecht in de 28e minuut na een overname op het middenveld bliksemsnel counterde en via Alvin Daniels op 0-1 kwam. In de 35e minuut voorkwam Ter Wielen een grotere voorsprong voor de bezoekers. In de 42e minuut bracht Khalouta – opnieuw hij – zijn ploeg op 1-1, maar de vreugde over de gelijkmaker was slechts van korte duur. Door een totaal verkeerde inschatting van de situatie door een uitkomende doelman Leon ter Wielen kon Janker Arias een minuut later simpel de 1-2 aantekenen. Toch zouden de ploegen met een gelijke stand aan de thee gaan. Roald van Hout scoorde in de extra tijd zijn eerste doelpunt voor Fortuna Sittard.

Tijdens de rust wisselde Ben van Dael doelpuntenmaker Aziz Khalouta voor Gavin Vlijter. Zo gek als aan het einde van de eerste helft werd het in de tweede helft niet meer. Wel kregen Vlijter en Wiafe in het begin van de tweede helft mooie scoringskansen, maar die werden niet benut. In de 68e minuut maakte Frank Wiafe plaats voor Jordie Briels en even later kwam Junior Torunarigha in het veld voor Djibril Dianessy. Die laatste wissel pakte uitstekend uit, want de balvaste Torunarigha bracht in de 80e minuut op aangeven van Marco Ospitalieri zijn ploeg op voorsprong. Die werd niet meer afgegeven, zodat Fortuna Sittard zijn derde thuiszege van het seizoen binnenhaalde.

Fortuna Sittard startte met de volgende basiself: Leon ter Wielen, Christopher Braun (geel), Ferry de Regt, Kamen Hadziev, Luc Mares, Frank Wiafe (68′ Jordie Briels), Roald van Hout, Okan Kurt, Marco Ospitalieri (geel), Djibril Dianessy (77′ Junior Torunarigha), Abdelaziz Khalouta (46′ Gavin Vlijter).

De wedstrijd werd bezocht door 1776 toeschouwers, scheidsrechter was de heer Martens, bijgestaan door grensrechters Weterings en Adriaans en vierde official Vries. Het arbitrale trio maakte vanavond een allesbehalve sterke indruk.

De eerstvolgende wedstrijd van Fortuna Sittard wordt op maandag 12 september gespeeld in Utrecht. Jong FC Utrecht is dan de tegenstander. Op vrijdag 16 september staat het thuisduel tegen SC Cambuur op het programma.