Teleurstellende race voor Max Verstappen

Foto: still GP Spanje

Max Verstappen heeft zondagmiddag op het circuit van Spa-Francorchamps de vele duizenden fans uit Nederland niet uit hun dak kunnen laten gaan.

In de eerste bocht ging het mis en konden de ambities en de verwachtingen terug in de la. Verstappen kwam slecht van zijn tweede startpositie, waarna een touché volgde met de Ferrari’s. Dat leidde tot een beschadigde voorvleugel, waardoor Verstappen ver terugviel en aan het einde van de eerste ronde alweer de pits in moest. Dat gold ook voor Raikkonen.

Even later was de chaos compleet toen Magnussen met zijn Renault keihard crashte in de bocht Eau Rouge. De coureur kwam er wonder boven wonder goed vanaf. Daarna volgde een rode vlag, de race werd stilgelegd om de baan weer schoon te maken en de bandenstapel weer veilig te kunnen herstellen.

In de daaropvolgende herstart van de race achter de safety car begon Verstappen als veertiende om uiteindelijk als elfde te finishen. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo finishte als tweede achter Nico Rosberg, maar voor Lewis Hamilton, die als voorlaatste was gestart vanwege een gridstraf.

Cookieinstellingen